dude721
Początkujący
Dołączył: 12 Kwi 2012
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/7
|
Wysłany: Czw 10:28, 12 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
Składniki
40 dag spaghetti
25 dag tuńczyka w oleju
2 duże cebule
4 ząbki czosnku
100 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
5 dag startego żółtego sera (najlepiej parmezanu, ew. tylżyckiego)
2 pomidory
szczypta suszonej bazylii
sól, pieprz
Etapy przygotowania
Spaghetti ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku według instrukcji na opakowaniu, odcedzić na sicie.
Cebule i czosnek obrać, posiekać. Tuńczyka osączyć, olej zachować. Pomidory umyć, pokroić na małe kawałki.
2 łyżki oleju z tuńczyka podgrzać w rondlu, wrzucić cebulę z czosnkiem, chwilę przesmażyć. Dodać rozdrobnionego tuńczyka, wymieszać, dusić kilka minut. Wlać śmietanę lub jogurt, dodać pokrojone pomidory, przyprawić do smaku bazylią, solą i pieprzem, wymieszać, zagotować. Dodać gorący makaron, wymieszać, posypać serem.
Post został pochwalony 0 razy
|
|